Moja košarica

Elma sudjelovala na Norveško-hrvatskom gospodarskom forumu

Tijekom službenog posjeta Kraljevini Norveškoj ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković otvorio je u utorak, 25. svibnja, u Trgovačkoj komori u Oslu, Norveško-hrvatski gospodarski forum. U pratnji ministra Jandrokovića u Norveškoj boravi i izaslanstvo hrvatskih gospodarstvenika koji su također sudjelovali u radu Gospodarskog foruma.

 

Ministar Jandroković također je prilikom otvaranja foruma izrazio želju da hrvatske tvrtke budu više uključene u infrastrukturne projekte u Norveškoj. Imajući u vidu važnost povećanja udjela obnovljivih izvora energije izrazio je nadu i u suradnju vezanu uz transfer norveških „know-how“ tehnologija u ovom području. Norveške gospodarstvenike ministar Jandroković pozvao je da iskoriste konkurentnost i specifične karakteristike hrvatskog gospodarstva kao i njezinu geografsku poziciju u jugoistočnoj Europi. Istaknuvši potrebu uspostave izravne zrakoplovne linije Zagreb-Oslo, naglasio je kako bi to dodatno pridonijelo poslovnim kontaktima, a i dolasku još većeg broja norveških turista na hrvatski Jadran.

S norveške strane skupu su se obratili Pål Julius Skogholt, državni tajnik u Ministarstvu trgovine i industrije Kraljevine Norveške i Bjørn Bjørnsen, šef Odjela za Europu pri državnom gospodarskom centru „Innovation Norway“.

U nastavku Gospodarskog foruma predstavnici Hrvatske gospodarske komore, Agencije za promicanje izvoza i ulaganja i Hrvatske turističke zajednice predstavili su nazočnim gospodarstvenicima različite investicijske i poslovne potencijale Republike Hrvatske. Hrvatski i norveški gospodarstvenici također su razmijenili iskustva te obavili niz razgovora o mogućnostima daljnje suradnje. Od hrvatskih tvrtki na Gospodarskom forumu sudjelovali su predstavnici brodograđevne grupacije Jadranbrod (Uljanik, 3. Maj, Kraljevica, Brodosplit, Brodosplit BSO, Brodotrogir, Viktor Lenac), Hrvatskog klastera brodogradnje-Pastor inženjeringa, Klastera male brodogradnje, Dalekovod grupe, Montmontaža grupe, Geofoto grupe, tvrtki Mardesign d.o.o., Barfun d.o.o., Elma Kurtalj d.o.o., Verdispara, Instituta Ruđer Bošković, Udruge hrvatskih putničkih agencija te Zračne luke Zagreb.

Poslijednja izmjena danaPetak, 21 Ožujak 2014 22:34

Log In or Register

fb iconLog in with Facebook