Moja košarica

Vidi nagrada Teslino jaje

NAJBOLJI HRVATSKI INOVATIVNI ICT PROJEKTI

 

MALE TVRTKE

2. NAGRADA SREBRNO TESLINO TESLINO JAJE:
Brightcore

PRIJAVITELJ: Elma Kurtalj d.o.o.

Inovativno upravljanje zgradama

Ako bude sreće, ovaj hrvatski sustav koristit će i zračna luka u Singapuru

BrightCore je distribuirani SW sustav za posredovanje između kontrolnih mreža, koji kao dvosmjerni informacijski cjevovod povezuje kontrole mreže s klijentskim programima.

Ovo je ERP proizvod za praćenje procesa upravljanja zgradama koji otvara jednostavnu integraciju u CRM okruženje tehničke infrastrukture zgrade kroz korištenje akceptirane više-jezičnosti opreme koja se ugrađuje u zgrade. Inovativnost u skidanju granica koje proizvođači stvaraju da bi korisnike zadržali u svojoj domeni, te otvorenost prema protokolima odlike su ovog proizvoda. Način integriranja sustava vrlo je inovativan, logičan i jednostavan za učenje. Omogućeno je jednostavno i transparentno nadgledanje procesa, te vršenje korekcija na cijeloj infrastrukturi bez opasnosti od nekakve havarije. Sustav je koncipiran tako da je njime vrlo jednostavno izvršavati zadatke u ovisnosti o npr. promjeni tarife struje, meteorološkim uvjetima, zagađenju zraka, i slično. Osigurava izvršavanje automatskih složenih akcija na cijeloj infrastrukturi kao što su npr. usklađivanje rasvjete prema trenutnom broju stanara u zgradi, promjene na ventilaciji ili aktiviranje sjenila ovisno o vanjskoj rasvijetljenosti. Svi se ti zadaci ne moraju nužno odvijati u kontekstu istog protokola razgovora između uređaja, a to je najveća snaga našeg sustava.

Proizvod je službeno prvi put predstavljen tržištu ove godine na konferenciji ConnectivityWeek2009 u Kaliforniji u lipnju ove godine, a ujedno je bio u finalu za najbolji proizvod u konkurenciji s još četirima proizvodima. Nedavno je predstavljen na konferenciji Loncom 2009 u Frankfurtu, te u Nici na ICT for sustainable homes.

Proizvod je prisutan u inozemstvu i u procesu je otvaranja na još nekoliko tržišta, ponajprije u Aziji. Interesantan je svakom subjektu koji ima veliki broj zgrada, a vodi brigu o svojim troškovima održavanja i energije.

Poslijednja izmjena danaPetak, 21 Ožujak 2014 22:32

Log In or Register

fb iconLog in with Facebook